Home

ACTUEEL (26-03-2020)

In verband met het Coronavirus willen wij u het volgende laten weten:
- Alle consulten worden vanaf nu telefonisch of via beeldbellen gedaan. Bij hoge uitzondering kan het zijn dat u verwacht wordt op de praktijk; dit zal uw therapeut met u overleggen.
- Onze medewerkers blijven met griep en/of verkoudsheidsklachten thuis.
- Wij gaan ervan uit dat onze cliënten eveneens het RIVM-advies zullen opvolgen, dus: bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts wordt geadviseerd om thuis te blijven.
- Beeldbel-afspraken en telefonische afspraken gelden vanaf nu als reguliere afspraken en dienen daarom tijdig (dus 48 uur van te voren) afgezegd te worden.

Mocht u naar de praktijk komen:
- Geen handen schudden
- Afstand houden: minimaal 1,5 meter
- Hoesten en niezen in de elleboog
- Bij binnenkomst: op het toilet naast de wachtkamer kunt u uw handen wassen.

 

----------

 

Iedereen loopt wel eens vast met zichzelf of de dingen in de directe omgeving. In dat geval heeft u mogelijk behoefte aan deskundige hulp bij het vinden van een oplossing van uw problemen. U kunt zich dan, met verwijzing van uw huisarts, wenden tot een psycholoog.

Basis GGZ, Specialistische GGZ (psychotherapie) en kinder- en jeugdpsychologie

Een psycholoog brengt met u uw probleem in kaart. Hij kan u steunen en advies geven, zodat u snel weer zelfstandig verder kunt. Voor een kortdurende behandeling kunt u terecht bij een van onze Basis GGZ psychologen.

Sommige problemen zijn echter ingewikkelder en in deze gevallen is er een langdurige therapie nodig om te onderzoeken welke factoren een rol spelen bij uw probleem en hoe u er anders mee om zou kunnen gaan. We spreken dan van Specialistische GGZ (of psychotherapie).

Wanneer uw zoon of dochter (t/m 17 jaar) een gedragsprobleem of psychische klacht heeft, kunt u zich wenden tot een van onze kinder- en jeugdpsychologen.

Er is geen wachttijd tussen het intakegesprek en de start van de behandeling.

Wachttijd intakegesprek

Per 1 februari 2020 is de wachttijd voor de Basis GGZ 14-16 weken, voor kinderen en jeugdigen ongeveer 6 weken en voor Specialistische GGZ ongeveer 6 maanden.