Therapievormen

In onze praktijk wordt gebruikt gemaakt van en gewerkt met de volgende vormen van therapie:

CGT (Cognitieve gedragstherapie)
CGT is een vorm van (psycho)therapie waarin je samen met je therapeut je problemen in kaart brengt en aan de slag gaat om de controle over deze problemen te vergroten. Door samen te denken, dingen uit te zoeken en uit te proberen, verander je zowel gedachten als gedrag dat voor jou als problematisch wordt ervaren. Op deze manier ontstaat er meer vrijheid en verminder je negatieve gevoelens.

ACT
ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een vorm van gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt in je leven (Acceptance), zodat je kunt blijven investeren in de dingen die écht belangrijk voor je zijn (Commitment).

EMDR
EMDR is een vorm van therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Voorbeelden hiervan zijn een ongeval of een (seksueel) geweldsincident. EMDR kan echter ook goed werken bij fobieën en angsten.

Schematherapie
Schematherapie is een vorm van (psycho)therapie voor mensen met een wat ernstigere problematiek, zoals persoonlijkheidsstoornissen of een vaak terugkomende depressie. Schematherapie richt zich op de oorsprong van gedragspatronen en helpt je deze te doorgronden en veranderen. Hierdoor zal je je beter gaan voelen, maar leer je ook beter voor jezelf te kunnen zorgen en beter voor jezelf op te komen. Dit zorgt ervoor dat niet alleen je gedrag verandert, maar ook je gedachten en gevoelens.

Relatietherapie


Dramatherapie
Dramatherapie is een ervaringsgerichte therapie die passend kan zijn wanneer praten over problemen lastig is, of het niet lukt om een vertaalslag van inzichten naar het dagelijks leven te maken. Binnen deze vorm van therapie wordt gebruik gemaakt van een combinatie tussen situaties uit het echte leven en de fantasie, die vorm worden gegeven door middel van bewegingsspel, rollenspel en/of improvisatiespel. Er wordt op verschillende manieren gewerkt aan het opheffen, verminderen en/of (waar nodig) accepteren van uw problematiek door middel van het leren uiten van gedachten en gevoelens. Dramatherapie wordt in overleg met uw psycholoog op verschillende manieren aangeboden, bijvoorbeeld individueel of in groepsverband.

Voor meer informatie: https://www.katrienmeulders.nl/

eHealth (online behandeling)
In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van online behandeling via Embloom. Hiermee kunt u ook vanuit thuis therapie volgen voor diverse klachten, zoals angst, depressie, rouw en burn-out. eHealth wordt in onze praktijk als verlengstuk of hulpmiddel bij een behandeling gebruikt.

Reacties zijn gesloten.