Therapievormen

In onze praktijk wordt gebruikt gemaakt van en gewerkt met de volgende vormen van therapie:
Cognitieve gedragstherapie (CGT)

CGT is een vorm van (psycho)therapie waarin je samen met je therapeut je problemen in kaart brengt en aan de slag gaat om de controle over deze problemen te vergroten. Door samen te denken, dingen uit te zoeken en uit te proberen, verander je zowel gedachten als gedrag dat voor jou als problematisch wordt ervaren. Op deze manier ontstaat er meer vrijheid en verminder je negatieve gevoelens.

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van (psycho)therapie voor mensen met een wat ernstigere problematiek, zoals persoonlijkheidsstoornissen of een vaak terugkomende depressie. Schematherapie richt zich op de oorsprong van gedragspatronen en helpt je deze te doorgronden en veranderen. Hierdoor zal je je beter gaan voelen, maar leer je ook beter voor jezelf te kunnen zorgen en beter voor jezelf op te komen. Dit zorgt ervoor dat niet alleen je gedrag verandert, maar ook je gedachten en gevoelens.

EMDR

EMDR is een vorm van therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Voorbeelden hiervan zijn een ongeval of een (seksueel) geweldsincident. EMDR kan echter ook goed werken bij fobieën en angsten.

Relatietherapie


Dramatherapie


eHealth (online behandeling)

In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van online behandeling via Therapieland. Hiermee kunt u ook vanuit thuis therapie volgen voor diverse klachten, zoals angst, depressie, rouw en burn-out. eHealth wordt in onze praktijk als verlengstuk of hulpmiddel bij een behandeling gebruikt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.